Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър 7/8 твВсеки ден получаваме едни данни

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър 7/8 твВсеки ден получаваме едни данни
Коментари Харесай

Психолог: По време на ковид кризата не излезе нито една жена да ни обясни, само силни, облечени във власт мъже

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър 7/8 тв

Всеки ден получаваме едни данни от телевизионния екран, които нищо не ни приказват, само че всяват боязън и предпочитание да се затворим. Трябваше да има някаква концепция за връзка, то е ясно, че оперативно нищо няма да се случи. Но връзката има свойството да бъде предварителна защита и да ни накара да сложим маски, да ни накара да си останем у дома, да ни накара да се замислим и да бъдем по-отговорни. Другото е, че отвред има боязън и да си кажем, че няма от какво да ни е боязън, тъй като отвред е рисково и няма какво да се направи. В един миг като те бомбардират отвред, си казваш, че все и теб ще те удари и дам да живеем ден за ден. Но искаше ми се да има повече регулация във връзка с това по какъв начин се пипат страховете на хората. 

Това разяснява в ефира на 7/8 тв психологът Младен Владимиров. 

Н амен персонално ми липсва доста връзката на майката или бабата. Когато бяхме дребни една от тях идваше и по един спокоен метод ни обясняваха какъв брой време ще си седим у дома, че не би трябвало да се чешем, че би трябвало да си пием медикаментите и всичко ще завърши. Те ни обясняваха нещата по мил и спокоен метод. а в този момент какво стана - говореха ни едни хора по един властнически метод. Не излезе жена да приказва, а единствено мъже, мощни мъже, облечени във власт. Това по-скоро беше възпитателно-назидателно говорене, в сравнение с това умерено майчино говорене, което трябваше първо да пристигна при нас и да ни смъкна напрежението. Ако беше станало по този начин, щяхме да спрем да сме толкоз прочувствени, да станем по-рационални и тъкмо тогава щяхме да чуем всичката информация, която ще ни изведе от тази рецесия, уточни психологът. 

Излязоха едни мощни мъже, наплашиха ни и ни споделиха, че можем единствено да си изберем маските, тъй като като че ли от нас нищо не зависи, уточни той.

Социалната поддръжка е извънредно значима, тя е и лекарство. Съветвам хората да не се срамят да приказват за заболяването си, да споделят по какъв начин минава болестта и по този начин да оказват помощ и на други, посъветва психологът. 

Бавно и бавно ще забележим, че тази рецесия ще ни сплоти към общи полезности, в сравнение с противоположното, уточни той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР